Verkkolaskulaki voimaan 1.4.2020

March 2, 2020

 

 

EU:n verkkolaskudirektiivin mukainen verkkolaskulaki astuu voimaan yksityisen sektorin osalta 1.4.2020. Lain tarkoituksena on yhdenmukaistaa kaupankäyntiä sekä ohjata laskutusta yhä enemmän sähköiseen muotoon EU:n alueella. 

Huhtikuussa 2020 voimaan astuva laki tarkoittaa käytännössä sitä, että yrityksillä on oikeus vaatia toiselta yritykseltä lasku sähköisessä muodossa eli verkkolaskuna. Laki ei kiellä ketään vastaanottamasta erimuotoisia laskuja, mutta se antaa ostajalle oikeuden hylätä muut kuin direktiivin mukaiset sähköiset laskut.

Mikä on sähköinen lasku? 
Sähköisellä laskulla tarkoitetaan vain digitaalisessa, rakenteellisessa muodossa, sähköisestä laskutusjärjestelmästä toiseen lähetettyjä laskuja. Hyväksyttyjä laskumuotoja ovat suomalaisten päivitetyt verkkolaskustandardit (TEAPPSXML 3.0, Finvoice 3.0) ja kansainväliset verkkolaskuformaatit (UBL, CII). Esimerkiksi sähköpostilla lähetetty pdf-lasku ei ole sähköinen lasku.

Verkkolaskulta on jatkossa löydyttävä myös pakollisia laskutustietoja, joita Suomen laki ei vielä tähän mennessä ole vaatinut. Näitä pakollisia tietoja ovat esimerkiksi alv-koodi, osapuolten maakoodi ja tilausnumero, jos lasku perustuu tilaukseen.

Koskeeko verkkolaskulaki kaikkia yrityksiä? 
Verkkolaskulaki koskee yrityksiä, joiden liikevaihto on yli 10 000 euroa, ja jotka myyvät tuotteita tai palveluita muille yrityksille tai julkishallinnon toimijoille. Lain ulkopuolelle jäävät siis alle 10 000 euron liikevaihtoa tekevät pienyrittäjät sekä B2C- eli kuluttajakauppaa tekevät yritykset.

 

Kysy meiltä lisää sähköiseen taloushallintoon siirtymisestä!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon

© 2015 Riihon tilitoimisto

RIIHON TILITOIMISTO ON OSA RIIHO-YHTIÖITÄ.

AUKIOLOAJAT JA YHTEYSTIEDOT:

ma, ke ja pe
klo 8.30-16.30 (huom! 15.06.2020 alkaen klo 8.30-11.30)


ti ja to varattu asiakastapaamisille

ja -käynneille

Puhelin:
0500 565 116

Sähköpostiosoite:
info(at)riihontili.com