top of page

Ykköset!-lehden julkaisema uutinen 25.02.2016

Yritysten yhteistyö mahdollistaa kattavammat palvelut Töysässä

Susanna Riihon ja Veijo Leinon tilitoimistopalvelujen työpöytää erottaa vain yksi väliseinä. Näin ollen kysyä voi ja vastauksia mahdollisiin epäselviin asioihin saa lyhyellä toimitusajalla.

Taisto Järvinen

Kirjanpito-, taloushallinto- ja neuvontapalvelut tarjolla saman katon alla

Töysän keskustaajamassa on tammikuun loppupuolelta lähtien toiminut kaksi kirjanpito- ja taloushallintoalan yritystä, joiden palvelut kattavat yrittäjien tarpeet monialaisesti. Uutena yrityksenä entisissä Osuuspankin tiloissa toimii Riihon Tilitoimisto. Reilut kaksi vuosikymmentä Ähtärissä toiminut Wejjon Tili- ja ATK-palvelu on puolestaan avannut toisen toimipisteensä samassa kiinteistössä.

Riihon Tilitoimiston yrittäjä Susanna Riiho sanoo yritysidean kirjanpitoyrittäjyydestä kypsyneen jo hänen tehdessään kirjanpitoa avustavia töitä perheen yrityksessä. Tällöin oli aitiopaikka nähdä yrittäjyyden monet kasvot.

  • Ihan selvää oli, että hakeudun kouluun, josta valmistuu kirjanpitäjäksi. Valmistuin tradenomi – kirjanpitäjäksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta viime vuodenvaihteessa. Sopivat tilat löytyivät tästä läheltä, niin aloitin yrittäjänä ja työllistin itseni.

  • Asiakkaiksi olen saanut yrityksiä ja yhdistyksiä. Luotan, että töitä alalla on, kun kirjanpito- ja monet muut yrittäjyyteen liittyvät asiat pitää hoitaa, Susanna Riiho pohtii.

Vahvuutenaan yrittäjyydessä Susanna pitää sähköisen taloushallinnon ohjelmistojen ja kirjanpidon tekemistä, jotka nuoremmilla ovat yleensä paremmin hallinnassa.

Alavuden Seudun Osuuspankin entisen Töysän konttorin vajaat kymmen vuotta sitten kunnostettuja tiloja yrittäjä pitää hyvinä. Ekstraa tiloissa ovat arkistointiin sopivat kassaholvit. Samassa kiinteistössä toimivat Töysän apteekki ja metsänhoitoyhdistyksen toimipiste täydentävät talon palvelut.

Palveluja maataloudelle

Veijo Leinon luotsaama Wejjon Tili- ja ATK-palvelu on tuottanut kirjanpito- ja taloushallintopalveluja maatalousyrittäjille jo vuodesta -94 lähtien. Vero- ja EU-tukiasioiden neuvonta täydentää palvelut. Päätös perustaa toinen toimipiste toteutui nopeasti, kun Susanna Riiho aloitti tilitoimistoyrittäjä ja yrittäjyyteen sopivat tilat olivat valmiina. Palvelut Ähtärissä jatkuvat entiseen malliin.

  • Tilanne maatalousyrittäjyyden sektorilla on se, että yrittäjien määrä vähenee ja tilat suurenevat. Kirjanpitoon tulevien kuittien yhteismäärä onneksi pysyy suunnilleen samalla tasolla. Pelkästään Ähtärissä ei silti ole asiakkaita riittävästi, joten yritystoiminnan laajentamiseen oli tarvetta.

  • Kirjanpitoasiakkaat käyvät pääsääntöisesti asioimassa konttorilla. Talousseurantaa tehdään usein asiakkaan luona. Tavoitteena on antaa jatkossa enemmän talousjohtamisen palveluja ja konsultoida taloushallinnon asioissa. Reaaliaikainen toiminta talousasioissa on kaikkien etu, hiljattain yritysneuvojan tutkinnon suorittanut Veijo Leino sanoo.

Leino muistuttaa, että maatalousyrittäjien veroilmoitusten mahdollista jättöajan siirtämistä pitää hakea itse, ja verottajalle tilitoimiston kiireet eivät yksistään ole riittävä syy jatkoajan myöntämiseen.

http://www.ykkoset.fi/uutisarkisto/yritysten-yhteistyo-mahdollistaa-kattavammat-palvelut-toysassa/

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon
bottom of page